הטרדה מאיימת

חוק מניעת הטרדה מאיימת, תשס”ב-2001 מטרתו היא להגן על אדם מפני פגיעה בשלוות חייו, בפרטיותו, בחירותו או בגופו, בידי אדם אחר שנקט נגדו הטרדה מאיימת או שפגע בגופו. במהותו הצו הינו הליך אזרחי, אולם, על פי רוב מבקשי הצו מגישים אותו לאחר שהגישו תלונה במשטרה.

הטרדה מאיימת – מהי? הטרדה מאיימת היא הטרדתו של אדם בידי אחר בכל דרך שהיא או נקיטת איומים כלפיו, בנסיבות הנותנות בסיס סביר להניח כי המטריד או המאיים עלול לשוב ולפגוע בשלוות חייו, בפרטיותו או בחירותו של האדם או כי הוא עלול לפגוע בגופו. הטרדה מאיימת כלפי אדם יכול שתהא, בין השאר, בבילוש, במארב או בהתחקות אחר תנועותיו או מעשיו, או בפגיעה בפרטיותו בכל דרך אחרת; בנקיטת איומים בפגיעה בו או במאיים עצמו; ביצירת קשר עמו בעל פה, בכתב או בכל אמצעי אחר;  בפגיעה ברכושו, בשמו הטוב, או בחופש התנועה שלו.

סמכות ליתן צו הטרדה מאיימת קיים בכל בית משפט ובכל מקום, כלומר, ניתן להגיש בקשה לצו הטרדה מאיימת לכל בית משפט שלום אף שאינו באיזור מגוריי המבקש או בסמכות המקומית שלו.

נוכח בית המשפט כי קיימת הטרדה מאיימת מצד כלשהו כלפי אותו אדם, רשאי בית המשפט להורות למטריד לחדול מלהטריד, לאיים, לבלוש ו/או ליצור קשר עם המבקש.

אין חובה בהגשת תלונה במשטרה לצורך הגשת הבקשה לצו הטרדה מאיימת, תוקפו של צו יכול להגיע לעד 6 חודשים וניתן להאריכו מעת לעת עד שנה אחת ובמקרים חריגים ניתן להאריכו אף לעד שנתיים.

מעוניין להוציא נגד אדם מסוים צו הטרדה מאיימת, הנך מרגיש/ה מאוימת, בולשים אחריהם, פנו עוד היום למשרד עו”ד שמול-פרידמן כדי להגדיל את סיכוייכם לקבת הצו בהקדם.

את הצו ניתן לקבל במעמד צד אחד עד לדיון במעמד הצדדים.

לעו"ד אריאל שמול דילוג לתוכן